Batsányi János Gimnázium és Kollégium

8300 Tapolca, Liszt F. u. 12-14.
e-mail: info@batsanyigimnazium.hu
Igazgató:
Mészáros Tímea
Igazgatóhelyettes:
Budai Ildikó
Kollégiumvezető:
Hosszu Mária
Holló Tamás bemutatkozása
Holló Tamás
Holló Tamás

Szeretek tanítani. Szeretem hallani azt, amikor felhangzik az órámon egy önkéntelen kiálltás, amely jelzi valami sikerült és úgy sikerült, ahogy a diákom elképzelte. Legyen ez egy rajz, egy teszt eredmény vagy egy elkészült táblázat, netalán számítógép program.

Az egri Esterházy Károly tanárképzőn 1990-ben a matematika-rajz szakos általános iskolai diplomám megszerzése után Kiskunfélegyházán kezdetem el tanítani, a számítástechnika tanári mesterdiplomát 1994-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, a vizuális kultúra tanár mesterdiplomámat pedig 2009-ben a pécsi Tudományegyetem Művészeti karán szereztem, majd a Pannon Egyetemen gyakorlatvezető mentortanári szakvizsgát tettem. Egész felnőtt életemet tanárként éltem. Tanítottam általános iskolában matematikát és rajzot, majd a Batsányi János Gimnáziumban 1999-ben kezdtem tanítani számítástechnikát, később rajz és vizuális kultúrát. Jelenleg digitális kultúrát 9-11., vizuális kultúrát 9-10., művészeteket 11., mozgógépkultúrát és médiaismeretet 12. évfolyamon tanítok.

Tanítványaim mondták rólam:

"Fontos az önállóság, ám ha bármiben elakadunk segít bármikor."

"Ne vedd magadra, ha nem túl kedves, nincs veled problémája."

"Ki fog tartani melletted, de csak ha látja, hogy érdekel is a dolog és tenni akarsz érte."

"Otthon is gyakorolhatsz, de haladj órán inkább (úgysem tanulsz otthon)."

"Sok feladatot ad, amit gyakran otthon is folytatni kell."

"A mai világban életünk részét jelenti az informatika. Mindenki mindennap használja. A jövőben a munkahelyeden is nagy hasznodra lesz. Ha lehetőséged van az iskolában tanulni és nem kell saját magadnak megtanítanod, akkor tanulj. A feladatok rendszeres elvégzése esetén hasznos volt, ha egy alap tudással már rendelkeztél. Tanár úr megtanít az önálló munkára, segít is, de a tanulás főleg rajtad áll."

"Ha a tanár úr csoportját választod, akkor azért tedd, mert az órái nem stresszesek és a lehető legjobb hangulatban tartja őket. Vannak segítő videói, amelyek nagyon nagy segítségedre lesznek majd az évek során."

"Én jól éreztem magam az órákon, rengeteg új dolgot tanultunk, aminek az életben is hasznát vesszük."

"Nem dönténék másképpen, ha újra kilencedikes lennék, a kellő tudást elsajátíthatja az ember akkor is, ha nem teljesen figyel az órán."

"Ha újra választás előtt állnék, megint a tanárúrat választanám, hiszen segítőkész és a kellő tudást megtanítja."